İşlem ekipmanı ve servisler
Biyoetanol üretimi için santrifüj pompa modelleri
Salvatore Robuschi marka proses pompası modelleri, biyoetanol üretim tesislerinde mayşe fermantasyon işleminden, üretilen alkolün damıtılmasına; son basamakta ortaya çıkan atıkların arıtılmasından, yakıt ya da gübre olarak değerlendirilmesine kadar uzanan proses basamaklarında uzun yıllardır yaygın olarak başarı ile kullanılmaktadır.
Damıtılmış alkollü içkilerin üretimi, karbonhidrat içeren organik hammaddelerin doğal ayrışma süreci olan fermantasyona dayanır ve damıtılmış bir alkol yapmak için kullanılan hammaddeler genel olarak yüksek konsantrasyonda doğal şeker içerenler hammaddeler ve enzimler tarafından kolaylıkla şekere dönüştürülebilen diğer karbonhidratları içerenler hammadeler şeklinde iki temel gruba ayrılırlar.
İlk adım mayşe hazırlanmasıdır. Mayşe hazırlamak için hammadeye su eklenir ve hazırlanan bu karışım, içerisindeki uzun nişasta moleküllerini daha küçük parçalara ayırmak için ısıtılır. Bu süreçte mayşe içerisindeki nişasta molekülleri parçalanarak basit şeker glikozuna dönüşür.
İstenilen asitliğe ulaşıldığında, karışım tekrar sterilize edilir ve saf bir maya kültürü karışıma eklenerek, kontrollü koşullar altında maya kültürünün hedeflenen oranda gelişimi sağlanır.
Salvatore Robuschi RG serisi açık çarklı pompalar, mayşe hazırlaması ve fermantasyon tanklarının içinde mayşenin devridaimi için uygundur.
RG Serisi pompalar, hazırlanan mayşe içerisindeki katı maddelerle sıvıların tank içerisinde problemsiz olarak devridaimini sağlar ve yüksek hidrolik verimi ile mayşenin bir sonraki prosese aktarılmasına hizmet eder.
Fermantasyon sürecinde, mayşe tamamen fermente oup bir sonraki işlem basamağına hazır olana kadar birkaç farklı fermantasyon basamağıdan geçer ve her fermantasyon basamağı yaklaşık 48 saatir.
Fermantasyon sonrasında mayşe içerisindeki etil alkol oranı sadece %10’dur ve bu düşük oranda alkol içeren karışım sürekli bir distilasyon sürecinden sonra yaklaşık %96 oranında bir saflığa ulaşır. Bu saflıkta elde edilen karışım azeotroptur ve saf su ile saf alkolün buharlaşma sıcaklığının altında bir sıcaklık değerinde distile edilerek kolayca saflaştırılabilir.
Distilasyon işlemi sonunda elde edilen saf alkolün transferinde Salvatore Robuschi HDM serisi kapalı çarklı ağır hizmet tipi monoblok pompalar kullanılırken; saflaştırma sonunda ortaya çıkan atıkların transferi için Salvatore Robuschi HGM serisi açık çarklı monoblok pompaların kullanımı doğru bir terci olacaktır.
Distilasyon işlemi vakum altında gerçekleştirildiğinden bu sistemde kullanılan tüm pompaların tamamı çift salmastralı olarak tercih edilmeli ve kavitasyon riskini en düşük seviyede tutmak için mutlaka gerekli NPSH değeri ve mevcut NPSH değerleri kontrol edilerek uygun pompalar seçilmelidir.
-
Biyokütle3 yıl ago
Biyokütle kullanımın avantaj ve dezavantajları
-
Biyokütle6 yıl ago
Biyokütle dönüşüm teknolojileri
-
Biyogaz6 yıl ago
50 milyon liralık biyogaz tesisi
-
Biyogaz6 yıl ago
Türkiye’de biyogaz üretimi
-
Biyokütle5 yıl ago
Türkiye’nin En büyük Biyokütle Santrali Devreye Alındı
-
Etkinlikler6 yıl ago
2019’un ilk Biyoder Buluşması
-
Biyokütle5 yıl ago
Türkiye’nin en büyük ikinci biyokütle santrali 2020’de devrede
-
Etkinlikler6 yıl ago
Düşük karbonlu bir gelecek ve Türkiye için fırsatlar