Sektör Haberleri

Wärtsilä, Filipinler’deki ilk iki Enerji Depolama projesinin devreye alınmasını tamamladı

Published

on

Teknoloji grubu Wärtsilä, 2019-2020 döneminde Filipinler’deki yan kuruluşu Universal Power Solutions Inc. aracılığıyla SMC Global Power Holdings Inc. ile birden fazla enerji depolama sözleşmesi imzaladı. İlk iki proje olan Integrated Renewable Power Hub-Toledo ve BCCPP, Limay, Bataan, Mayıs ayında nihai devreye alma işlemini gerçekleştirdi. Projeler sırasıyla 20 MW / 20 MWh ve 40 MW / 40 MWh kapasiteye sahip ve  daha önce duyurulan  enerji depolama siparişlerinin bir parçası.

Bunlar, Wärtsilä tarafından Filipinler’e sağlanan ilk enerji depolama sistemleridir. Projeler mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) bazında teslim edilir ve Wärtsilä’nın özel yazılım ve donanım çözümlerini içerir.  Sistemler, gelişmiş GEMS Dijital Enerji Platformunun yanı sıra piller, bir güvenlik ve yangın sistemi ve invertörler de dahil olmak üzere sistemlerin temel donanım varlıkları için esnek ve modüler depolama sağlayan standart bir enerji depolama çözümü olan şirketin GridSolv Max sistemini  içermektedir  .

“Pil enerji depolama sistemlerinde teknik deneyime sahip bir şirket olan SMC Global Power ile ortaklığımız, bu aşamaya ulaşmamızı ve rekor sürede çalışmaya hazır olmamızı sağladı. Bu ayrıca Wärtsilä’nın bölgedeki EPC yeteneklerinin yanı sıra pandemi tarafından belirlenen zorlu kısıtlamalar altında çalışma yeteneğimizi de gösteriyor. Bu projeler, Filipinler’de bulunma ve Güneydoğu Asya’da enerji geçişini destekleyen optimize edilmiş çözümler sunmaya devam etme konusundaki uzun vadeli taahhüdümüzü gösteriyor” dedi.

Wärtsilä, yenilenebilir enerji kaynaklarını, termal varlıkları ve enerji depolamayı entegre eden esnek sistemler tasarlayıp inşa ederek %100 yenilenebilir enerji geleceğine geçişi sağlıyor. 2018 yılında, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), 2025 yılına kadar birincil enerji ihtiyacının yüzde 23’ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı taahhüt etti. Bölge, bol rüzgar ve güneş kaynaklarından yararlanmayı ve özellikle şebeke sistemleri olarak fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. gelişiyor ve ekonomiler büyüyor. Wärtsilä’nın enerji depolama projeleri, Güneydoğu Asya’nın karbonsuz kaynaklara geçişini desteklemek için gerekli olan güvenilirliğe katkıda bulunacaktır.

Wärtsilä’nın  GEMS  Dijital Enerji platformu, kesintili yenilenebilir enerjilerin entegrasyonunu dinamik olarak yöneterek şebekenin daha duyarlı ve istikrarlı olmasını sağlar. GEMS şebeke uygulamaları, voltaj ve frekans regülasyonu, reaktif güç desteği, eğirme rezervi, rampa oranı optimizasyonu, yenilenebilir enerji çıkışı yumuşatma ve enerji arbitrajını içerir.

Proje yürütmede bu önemli dönüm noktasına ulaşmak, Wärtsilä’nın teslimat yeteneklerinin bir başka onaylanmasıdır. Wärtsilä, Güneydoğu Asya’da, yaklaşık 300 MW sözleşmeli enerji depolama sistemi dahil olmak üzere, 2.000 MW’ı EPC teslimatları olarak yürütülen toplam 9.000 MW’ın üzerinde kurulu kapasiteyle güçlü bir varlığa sahiptir.

Trendler

Exit mobile version